شرایط و هزینه ها با توجه به نحوه مهاجرت به جمهوری چک متفاوت خواهد بود. برای مهاجرت به چک روش های مختلفی وجود دارد که شما با توجه به شرایط و سرمایه اولیه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. متقاضیان خارجی که قصد دریافت اقامت دائم جمهوری چک را دارند، معمولاً ویزای کاری و سرمایه گذاری را انتخاب میکنند. از دیگر روش های مهاجرت به چک میتوان به ویزای تحصیلی، خرید ملک، ازدواج، تولد فرزند و خودحمایتی اشاره کرد.
همانطور که اشاره کردیم، نحوه مهاجرت به چک به شرایط شما بستگی دارد. اما متقاضیان ایرانی معمولاً روش های مهاجرتی تحصیلی، کاری و ثبت شرکت را انتخاب میکنند.
مطابق قانون کار چک، تمامی مهاجران برای کار در این کشور باید اجازه کار یا مجوز کاری دریافت کنند. بدون دریافت مجوز کاری و ویزای کاری، اشتغال در جمهوری چک غیرقانونی خواهد بود. اکثر تشریفات کاری برای اشتغال شما در این کشور توسط کارفرما انجام میشود. بنابراین مهمترین موضوع برای مهاجرت به چک از طریق کار، دریافت پیشنهاد کاری از یک کارفرمای چکی است.
یکی از مهمترین شرایط مهاجرت کاری به چک، دریافت پیشنهاد کاری و سپس ویزای کاری جمهوری چک است. اشتغال در چک قوانین خاص خود را دارد که یکی از اصلی ترین آن ها، عقد قرارداد کاری با کلیه جزئیات است. طبق قوانین کاری، دوره آزمایشی نباید بیشتر از 3 ماه به طول انجامد.
شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا، سوئیس، نروژ و لیختن اشتاین برای مهاجرت کاری به جمهوری چک و کار در این کشور نیازی به مجوز کاری ندارند. از طرفی افرادی که اقامت دائم جمهوری چک را دارند نیز نیازی به دریافت این مجوز نخواهند داشت. اما متقاضیان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برای کار در جمهوری چک باید ویزای کاری و مجوز کاری دریافت کنند.
مرجع رسمی ثبت درخواست مجوز کار در چک، دفتر کار جمهوری چک است. در هر کدام از شهرهای این کشور یک دفتر کار وجود دارد که برای دریافت مجوز میتوانید به آن ها مراجعه کنید. مراحل اخذ مجوز کاری جمهوری چک حداقل 4 ماه زمان میبرد و مجوز صادر شده نیز برای مدت 2 سال اعتبار دارد.