کار در آلمان

خانهاخبارکار در آلمان

آلمان، کشور اروپایی با اقتصادی قدرتمند و سطح کیفی بالا برای زندگی می باشد که مدت ها است مورد توجه بسیاری از افراد مهاجر چون مهاجرین ایرانی قرار گرفته است. از آنجا که این کشور به شدت با کمبود نیرو متخصص جوان و همچنین جمعیتی کهن سال روبرو است، بهترین راه مهاجرت به آلمان، مهاجرت از طریق کار به این کشور است. البته شاید در ابتدا پیدا کردن کار در آلمان برای ایرانیان کمی دشوار به نظر میرسد، اما مزایایی که مهاجرت از طریق کار به آلمان برای ایرانیان به همراه دارد، این سختی را جبران می کند.

با توجه به اقتصاد قدرتمند آلمان، کارهای زیادی برای مهاجرین ماهر در این کشور وجود دارد و به همین دلیل اکثر افرادی که به آلمان مهاجرت کرده اند، می توانند ظرف مدت نسبتا کوتاهی شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. البته لازم است که بدانید، مهاجرینی که به زبان انگلیسی و یا آلمانی تسلط دارند و همچنین دارای حداقل یک مهارت به خصوص هستند، راحت تر می توانند، در آلمان کار پیدا کنند و در شرکت های بزرگ و کوچک و حتی استارت آپ های فعال در این کشور، مشغول به کار شوند.

جالب است بدانید در سال 2010، جمهوری فدرال آلمان مطالعه ای در خصوص کار در المان برای مهاجران خارج از اتحادیه اروپا انجام داده است و طی تحقیقات به دست آمده اعلام کرده است که مهاجرین خارج از اتحادیه اروپا که به آلمان مهاجرت می کنند، می توانند طی 12 ماه کار پیدا کنند، البته لازم است توجه داشته باشید که با هجوم پناهندگان و مهاجران به آلمان از سال 2015 و همچنین به وجود آمدن بحران کرونا در سراسر جهان، این مدت به طور قابل توجهی تغییر کرده است، اما باز هم با این وجود، هر فرد مهاجری که دارای شرایط لازم و تسلط نسبی به زبان آلمانی باشد، بدون شک شانس پیدا کردن کار در کشور آلمان را، طی مدت نسبتا کوتاهی دارد.

شاید یکی از نکاتی که مهاجران کمی قبل از مهاجرت نسبت به آن بی توجه هستند ، کسب اطلاعات در مورد فرهنگ کار در کشور آلمان است. اما آگاهی از این اطلاعات در مورد آن کشور مورد نیاز است . اگر شما قصد مهاجرت از طریق کار به آلمان را دارید، باید بدانید آلمانی ها به برنامه ریزی اهمیت بسیار بالایی می دهند و تمامی کارهای خود را طبق برنامه ریزی از پیش تعیین شده پیش می برند، زمان برای آن ها یک مفهوم کاملا مشخص است و وقت شناسی به خصوص در محیط های کاری حرفه ای ، برای آن ها پر اهمیت است.  به طور کلی کشور آلمان، دارای یک سیستم مدیریتی قوی در تمامی زمینه های شغلی است و از این رو تمامی کارها در این کشور بر اساس نظم انجام می شود و به عبارتی دیگر تمامی جلسات به طور دقیق و کارآمد برگزار می شود و از تمامی برنامه ریزی های صورت گرفته به طور کاملا دقیق پیروی می شود. در این کشور همیشه یک زمان معین برای رسیدن به هدف تعیین می گردد و تمامی تصمیم گیری ها مبنی بر آن انجام می شود. از این رو کاملا واضح است که آلمان دارای یک فرهنگ تجاری(Business culture) کاملا منظم با نیروی کاری دقیق و حرفه ای می باشد. از این رو اگر می خواهید در کار خود موفق باشید، باید طبق دستور کار پیش بروید و از برنامه های دقیق پیروی کنید و همچنین فراموش نکنید که در جلسات منظم و به موقع حاضر شوید.

در بین کشور های عضو اتحادیه اروپا، آلمان یکی از کشور هایی است که دارای نرخ بیکاری بسیار پایینی می باشد. طبق آمار های به دست آمده تا May 2020، نرخ بیکاری آلمان(unemployment rate in germany) برابر 3/3 درصد بوده است که این یعنی نرخ بیکاری در این کشور پایین تر از میانگین نرخ بیکاری در کشور های اروپایی (7/6 درصد) می باشد. البته لازم به ذکر است که در همه مناطق آلمان نرخ بیکاری یکسان نیست و در مناطق جنوبی این کشور مانند Bavaria، نرخ بیکاری پایین تر است.

کشور آلمان یکی از کشورهای صنعتی و بهتر است بگوییم صنعتی ترین کشور در اروپا است. از نظر اقتصاد و تکنولوژی، آلمان نیز یکی از کشورهای پیشرو در اتحادیه اروپا و در جهان به حساب می آید. به دلیل روابط تجاری و بازرگانی خوبی که آلمان با کشورهای دیگر دارد، فرصت های شغلی زیادی را برای افراد چه در کشور آلمان و چه در کشورهای مختلف فراهم کرده است.

از آنجایی که آلمان یک کشور صنعتی تلقی می شود بنابراین برخی تخصص های فنی و صنعتی، فرصت های شغلی بیشتری را برای افراد فراهم کرده اند. ولی با این وجود طبق آماری که تا July 2020 به دست آمده، آلمان دارای بیش از 573000 فرصت شغلی در زمینه های  مختلف می باشد که تمامی آن ها مربوط به مشاغل موجود درلیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال 2021 است و اکثر آن ها در مناطق جنوبی و شرقی آلمان هستند.

بیشتر این فرصت های شغلی مربوط به نیرو کاری ماهر در حوزه های فناوری، مهندسی، ریاضیات، بهداشت، آموزش و گردشگری است.برخی از این مشاغل پرطرفدار در آلمان شامل موارد زیر هستند:

  • مهندسی نرم افزار
  • مهندسی توسعه وب و برنامه نویسی
  • مهندسی علوم کامپیوتر
  • مهندسی و مشاوره فناوری اطلاعات
  • مهندسی طراحی فنی
  • مهندسی ساخت و ساز و ساخت مدل
  • عرضه و تقاضا
  • تحقیق و توسعه فنی
  • مهندسی فلزات و جوشکاری
  • مهندسی مکاترونیک (مکانیک و الکترونیک)
  •  مهندسی مکانیک و خودرو  و…

متقاضی کار در المان در این روش ابتدا باید یک کارفرما در آلمان برای خود پیدا کند. تا قبل از سال ۲۰۲۱ و طبق قوانین کار در المان، کارفرما ملزم بود ابتدا آگهی جذب نیرو را به مدت سه ماه در آلمان و سه ماه در کشورهای اتحادیه اروپا پخش کند. در صورتی که نیرویی برای کار در المان و یا کشورهای اتحادیه اروپا برای کارفرما پیدا نشد بعد از آن کارفرما می توانست که از کشورهای خارجی اتحادیه اروپا نیروی کار جذب کند.

ولی پس از تعدیل و اصلاح قوانین کار در المان در سال ۲۰۲۱ کارفرما هیچ محدودیتی برای پخش آگهی چه در آلمان و چه در کشورهای خارج از اتحادیه اروپا ندارد و همچنین برای کار در المان اولویت دیگر با افراد اروپایی نیست. در این صورت متقاضی با داشتن تخصص کافی، پیشنهاد کار و یک مدرک زبان آلمانی در سطح B1 موفق به کار در المان می شود.

لازم به ذکر است که کار در آلمان محدودیت سنی دارد و در صورتی که متقاضی بالای ۴۵ سال سن داشته باشد حقوق دریافتی وی چیزی حدود ۳۶۸۵ یورو یا بیشتر در ماه خواهد بود. شاید پیدا کردن کار برای متقاضیان بین المللی در آلمان سخت به نظر برسد ولی با وجود مزایایی که کار در این کشور برای آنها فراهم می ‌کند و همچنین به دلیل نرخ پایین بیکاری، آینده روشنی برای این افراد رقم خواهد خورد.

متقاضی کار در آلمان از طریق گرفتن ویزای جستجوی کار نیز می‌ تواند به کار در این کشور مشغول شود؛ به این ترتیب که با داشتن ویزا به مدت ۶ ماه به کاریابی در این کشور بپردازد. مدارک لازم برای پیدا کردن کار در کشور آلمان از طریق ویزای جستجوی کار شامل داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح (B1) و همچنین تخصص کافی و در نهایت داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم یا یک مدرک معتبر در آلمان است.

لازم به ذکر است که ویزای جستجوی کار تنها شش ماه به طول می ‌انجامد و متقاضی باید در طول این مدت یک قرارداد کاری برای خود منعقد کند. فرد ابتدا با گرفتن ویزای جستجوی کار به صورت انفرادی وارد خاک آلمان می شود ولی پس از پیدا کردن کار و عقد قرارداد می تواند خانواده و فرزندان خود را نیز برای زندگی نزد خود بیاورد.

یکی از مزایای پیدا کردن کار از طریق ویزای جستجوی کار این است که فرد می ‌تواند در طول مدت شش ماه به کارهای مختلف مشغول شود، این امر این امتیاز را به فرد می دهد که برای کارفرمایان مختلف به صورت موقت کار کرده و شایستگی خود را نشان دهد.

ضمن اینکه طبق قوانین جدید کار در المان هیچ لزومی ندارد که شغل مورد نظر با مدرک تحصیلی فرد متقاضی منطبق باشد. ناگفته نماند که پس از ۴ سال کار مفید در آلمان متقاضی می ‌تواند برای گرفتن اقامت دائم اقدام کند و در سال پنجم یا ششم زندگی در آلمان می تواند درخواست پاسپورت و تابعیت را نیز ثبت نماید.

در آلمان  سالانه حداقل دستمزد  برابر با 9 یورو در ساعت بوده است. با توجه به این مبلغ، در مقایسه با سایر کشور های اروپایی، آلمان در جایگاه پنجم قرار دارد.

میانگین درآمد در کشور آلمان برای هر شغلی متفاوت است اما در یک نگاه کلی می توان گفت، میانگین درآمد ماهانه افراد در آلمان حدودا برابر 4000 یورو می باشد. البته لازم است بدانید که عوامل بسیاری چون میزان تحصیلات، میزان تجربه و … بر درآمد افراد در آلمان تاثیر گذار است.

آدرس

دفتر ونک:خیابان ولیعصر بالاتر از میدان ونک، پلاک 2475، واحد 8
ایمیل: info@iranfellowship.ir
تلفن تماس:  02188883653

 

نماد الکترونیکی

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ایران فلوشیپ برای مرکز کار ایران محفوظ است. انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.